Bedevid - Om oss

Bedevid barnböcker är ett litet bokförlag som har sin bas i Malmö. Bakom Bedevid står makarna Magnus och Anna, som arbetar tillsammans för att skapa barnböcker som kan uppskattas av både barn och vuxna. Idén till detta kom när familjen utökades med första barnet, som älskar att läsa böcker och sjunga. Magnus har sedan många år skrivit texter och skapat bilder, musik och filmer, och dottern/barnen har blivit en viktig inspirationskälla när nya idéer tar form och förverkligas i ord, bild och musik.

Bedevids verksamhet startade 2011 då barnboken " Månen har ramlat ner" gavs ut, med tillhörande sång. Därefter har ytterligare två böcker, "Snurrigt månpoesi" och senast "Kuckeliku, säger du", med tillhörande sånger, tillkommit.

Vi har skapat en egen stil i böckerna, där våra tecknade figurer placeras i en scenografi skapad av papper och kartong. Detta ger ett lekfullt och färgglatt intryck som uppskattas av både barn och vuxna.

Bedevid är ett familjeföretag där dottern, som är 5 år, framförallt är inspiratör men nu även gör röstinspelningar på filmerna.  Anna gör kollage och tecknar medan Magnus skriver berättelserna, gör musik, tecknar och animerar.

Bedevid fick sitt namn från ett ord ur dotterns ordförråd vid 2½ års ålder.

Barnsajten.com - länkkatalog för barnrelaterad blogg hemsida