Film & Musik

Till böckerna om Vilda Milda Matilda finns även sånger. Texter och noter till dessa sånger hittar du längst bak i böckerna, och med hjälp av böckerna kan du också ladda ner inspelningar av sångerna och berättelserna.

Till böckerna sångerna finns även filmer som är gjorda med samma färgglada illustrationer, och även helt nya illustrationer utifrån sångtexterna. Filmerna hittar du på YouTube.

Vi finns på YouTube

Bedevid Barnböcker - Roliga barnböcker för alla som älskar att läsa

 

Citat
"Signe trallar friskt på 'vem säger kuckeliku'. Hon har sett videon flera gånger på YouTube."
(Jimmy Naxelius, kund, om "Kuckeliku, säger du")
"En liten söt historia om Vilda Milda Matilda, med tillhörande fina illustrationer och sångtext. Ett plus att visan kan höras på och laddas ner från webben."
(Per-Arne Nilsson, kund, om "Månen har ramlat ner")
"Denna berättelse ger på ett pedagogiskt, musikaliskt och lekfullt sätt lösningen på mysteriet månen. Vi gillar den skarpt!" Citat
(Björn, kund, om "Månen har ramlat ner")

Kuckeliku, säger du (sagan), 2015

Vilda Milda Matilda sover över hos sin kusin på landet och vaknar först av alla. Någonting är på tok på gården. Djuren verkar inte veta vad de ska säga eller göra. Filmen bygger på berättelsen och bilderna i barnboken med samma namn. (7:19)

 

Det är du som säger mu (karaoke), 2014

Det här är en karaokevideo baserad på en av sångerna i vår barnbok "Kuckeliku, säger du". (2:29)

Kuckeliku, säger du (sången), 2013

Det här är en animerad musikvideo baserad på en av sångerna i vår barnbok "Kuckeliku, säger du". (3:08)

 

Månen har ramlat ner (sagan), 2011

Vilda Milda Matilda upptäcker plötsligt att hennes älskade måne har ramlat ner. Hon och pappa ger sig ut för att leta reda på den. Filmen bygger på berättelsen och bilderna i barnboken med samma namn. (5:31)

Snurrig Månpoesi (sagan), 2012

Universum är snurrigt. Allt dansar runt. Flyger och far. Det är märkligt och fascinerande. Här får du höra om allt detta i en asymmetrisk dikt illustrerad med lustiga bilder. Filmen bygger på berättelsen och bilderna i barnboken med samma namn. (2:35)